Nyhedsbrev

I det sidste års tid er der kommet flere nye og interessante vine ind på lageret.

Beaujolais: Brouilly og Côte de Brouilly

Fra Beaujolais er der både Cru de Brouilly og Côte de Brouilly, også en Cru, (de to sydligste cru’er i området), og de er fra samme vinbonde, nemlig Domaine du Griffon i byen St Lager, der ligger ca. 50 km. nord for Lyon.

Begge vine er på Gamay-druen, men de vokser forskellige steder - Brouilly lige ved byen St Lager - og Côte de Brouilly op ad Brouilly-bjergets skråninger. Se mere. De er egnet til mange hovedretter.

Rhône

Vore Rhône-vine bør man selvfølgelig også prøve.

Vi har både rødvine fra Rasteau og St Pantaleon les Vignes samt rosé fra Vinsobres.

Hvidvine

Vores mening:

Hvidvinene fra Alsace er og bliver de bedste hvidvine

– prøv fx Pinot Gris og Gewürztraminer til et ostebord

– og tænk over, om de ikke er bedre end rødvine til det formål (?)

Alsace: Vinbonden Bleesz

Fra Bleesz i Reichsfeld har vi bl.a. en helt fremragende Riesling Schieferberg fra meget gamle vinstokke. Den er den hidtil bedste Riesling, vi har smagt.

Denne vinbonde har også helt fremragende Pinot Blanc, Pinot Gris og Gewürztraminer.

De vokser op ad meget stejle skråninger i Vogeserne og får derfor megen sol, og samtidig må de håndplukkes.

Så man får kun den helt rene vare.

Byen har 300 indbyggere og er den ældste vinby i Alsace, og romerne begyndte at dyrke vin her i år 200.

Alsace: Wolff-Dresch i Blienswiller

Vi har stadig hvidvine fra Wassler i Nothalten,

og nu har vi også en del vin fra Wolff-Dresch i Blienswiller, der ligger lige vest for Sélestat, som er en lidt større by.

Han har kun gode vine, bl.a. Pinot Blanc (også i 1 liter-flasker), Pinot Gris og Gewürztraminer – alle af høj kvalitet.

Prøv også hans Crémant (”Champagne”). Den er meget bedre end Champagne og koster en tredjedel.